Kde sa stretáva víno s oceľou? Vinári si obľúbili zrenie vína v tankoch z ušľachtilej ocele, ale tiež montované haly

Keď sa povie zrenie vína, väčšina ľudí si predstaví útulnú podzemnú pivnicu plnú sudov, v ktorých lahodný mok čaká na svoju chvíľu. Vedeli ste ale, že sú aj vinári, ktorí preferujú zrenie vína v tankoch z ušľachtilej ocele? Tento spôsob, akokoľvek netradične sa javí, je vinármi oceňovaný napríklad preto, že vínu dovolí dozrieť bez akéhokoľvek vplyvu dreva, takže vyniknú vlastnosti danej odrody viniča a víno si lepšie uchová svoj "terroir". Zrenie v oceli tak dopomáha pri vzniku vín s ovocnou arómou a sviežou chuťou. Dozrievanie ale nie je jediným momentom, kde sa vinárstvo s oceľou stretáva. V posledných rokoch sa totiž medzi vinármi čoraz väčšej obľube tešia montované oceľové haly, kam umiestňujú prevádzku svojho vinárstva. Hala poskytne optimálne prostredie pre kancelárie, výrobné zázemie, sklad, ale napríklad aj samotný showroom a predajňu. V neizolovanej prístavbe alebo pod presahmi strechy potom možno pohodlne skladovať aj techniku ​​pre prácu na viniciach. Práve jednoduchú deliteľnosť priestoru do výrobných, skladovacích a ďalších sektorov si vinári na montovaných halách obzvlášť pochvaľujú. Značnou prednosťou je aj ľahká údržba – všetky povrchy sú umývateľné a dezinfikovateľné, na stenách sa neusadzujú plesne ani sa tu nedrží vlhkosť. Oceľové haly tak ľahko spĺňajú prísne kritériá pre potravinárstvo. Montované oceľové haly tiež vynikajú variabilitou a dlhou životnosťou, sú ekonomicky výhodné a ekologicky šetrné. Ak navyše zvolíte náš systém Borga Quick & Easy, môže hala stáť na svojom mieste už za pár týždňov. Zároveň však vďaka svojmu dlhoročnému know-how vieme vytvoriť aj atypické haly presne podľa vašich predstáv a potrieb.